Nikol Benedikovičová v štúdiu

Nikol z Divokých koní sa dala na spev: Plánuje veľký letný singel!

Viac prezradila v rozhovore.

Odkedy spievaš?
Herectvo a spev ma bavia odmalička. Vždy sa mi spevácke súťaže kryli s recitačnými, chodila som na spev aj na dramatický krúžok. V deviatom ročníku som sa postavila pred otázku, ktoré si vybrať? Teda či sa hlásiť na konzervatórium v hereckom alebo speváckom odbore, no nebola som ochotná vzdať sa ani jedného z nich! V tom čase som objavila novú možnosť, ktorá vyriešila môj problém: muzikál! A tak som štyri roky študovala na muzikálovom konzervatóriu v Bratislave a bola som šťastná, pretože štúdium ma napĺňalo!

Po konzervatóriu som začala spievať v kapele a popri tom študovať na vysokej škole. V kapele som trávila všetok voľný čas a aj keď ma to ťahalo za herectvom, musela som sa sústrediť na široký repertoár, pravidelné skúšky a hrania na eventoch. Keď som videla ako sa ľudia bavia na piesňach, ktoré im spievam, napĺňalo ma to neskutočnými pocitmi radosti. Začala som snívať o tom, že im raz budem spievať svoje piesne. Zobrala som do rúk papier a pero a prvý text bol na svete. 

V tom mi však prišla do života nová možnosť, a to hrať v seriáli Divoké kone. Moja cesta sa odrazu preorientovala na herectvo, karta sa obrátila a spev išiel do úzadia. Tým chcem len povedať, že nie vždy sa darí vo všetkom naraz. Pre každý sen musí prísť správny čas. Texty piesní som síce na nejaký čas odložila, no prišiel čas vrátiť sa k nim a predstaviť sa ľuďom aj touto cestou...

Presedláš z herectva na spev?
V tomto mám jasno. Odkedy som dostala do rúk prvý scenár Divokých koní viem, že byť herečkou je to, čomu sa chcem v živote venovať ako profesii. Spev beriem skôr ako koníček, ktorému sa budem venovať doživotne - popri profesii. Vždy som hovorila, že spievanie ma teší a spievaním chcem tešiť ostatných…

Aký bude tvoj prvý song, kedy ho vydáš a s kým na ňom pracuješ?
V prvom rade chcem povedať, že nejde len o jednorázové "odfajknutie" môjho sna ale o celoživotné dielko, keďže piesní som zložila viac. Zo všetkých najaktuálnejšia mi príde letná pesnička a keďže leto je v plnom prúde a hudba k nemu patrí, neviem si predstaviť lepší výber na začiatok. Pracujem na ňom s producentom, ktorý zdieľa moje nadšenie robiť hudbu pre radosť, no jeho meno prezradím po príchode piesne, ktorú vydáme v auguste hneď ako dotočíme klip. Našli sme aj spoločnú hudobnú predstavu a naša komunikácia nie je len profesionálna ale najmä kamarátska. Preto ma spolupráca baví a pracuje sa tak lepšie. Verím, že songom teda poteším a teším sa na všetkých! 

František Kozmon

František Kozmon

Viac článkov od autora